Publicitat
Esports · 30 de Novembre de 2009. 16:19h.

L'esport com a teràpia

El Govern fomentarà la pràctica esportiva entre dones que han patit violència masclista

L'esport com a teràpia

Els signats de l'acord, al Museu Melcior Colet

El Govern fomentarà l'esport entre dones que han patit violència masclista a través gràcies a l'acord entre el departament d'Acció Social i Ciutadania, la Secretaria General de l'Esport i la Federació Catalana de Basquetbol, entre d'altres entitats.

L’objectiu del projecte, que porta per nom Cuida el teu cos, cuida la teva ment, és contribuir, mitjançant el bàsquet, a la integració i a millorar la convivència en el nou hàbitat que representa l’estada en un centre d’acolliment. Aquest projecte no interferirà en els mecanismes d’ajuda i d’orientació cap a les dones, sinó que serà una alternativa d’oci a través de l’activitat física.

Segons els experts, la pràctica de l'esport pot comportar nombroses millores psicològiques i socials com: millor qualitat de vida, millor salut mental, més energia i menys estrès, millor posició corporal i equilibri i una vida més independent.

Les dones que participin d’aquest projecte estaran en tot moment acompanyades per professionals: Metges, que executaran el programa de salut i oferiran xerrades informatives. S’encarregaran de portar a terme les actuacions delimitades en el projecte i coordinar-les conjuntament amb els entrenadors; Entrenadors de bàsquet, els quals executaran el programa esportiu. Duran a terme les actuacions delimitades en el projecte i les coordinaran. Tot plegat estarà supervisat per un professional que dissenyarà el pla esportiu.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat