Publicitat
Esports · 7 d'Octubre de 2009. 09:24h.

L'últim favor de Joan Oliver a TV3

El Barça ordena embagar els comptes de la cadena i AVS

L'últim favor de Joan Oliver a TV3

Joan Oliver, en una imatge d'arxiu

Una jutge de Barcelona ha embargat diversos comptes bancaris d'Audiovisual Sport (AVS) i de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual (CCMA) en execució d'una sentència de juliol passat que obliga a AVS a pagar gairebé 30 milions d'euros al FC Barcelona, segons La Vanguardia. Televisió de Catalunya (TVC) era la garant solidària d'aquest deute i per això la matriu de l'empresa, CCMA, es veu afectada per l'embargament.

La resolució de juliol va estimar una demanda del club de futbol sobre el pagament dels drets d'imatge per part d'AVS. La sentència va establir que aquesta empresa hauria d'abonar al Barça 29,1 milions. La quantitat ara embargada supera aquesta xifra i se situa per sobre dels 30 milions, ja que té en compte els interessos corresponents del període transcorregut.

Fonts del FC Barcelona van precisar que no vol danyar la CCMA o a la pròpia TVC. Les mateixes fonts van explicar que fins a la data no havien estat ingressats en els seus comptes bancaris els citats 29,1 milions, tal com establia la sentència del passat mes de juliol.

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals pot acabar assumint de forma solidària el deute ja que actua com garant final de la mateixa perquè el contracte original sobre drets d'imatge el va signar el club amb TVC. Va ser a posteriori quan la televisió autonòmica va cedir una part a AVS, empresa participada per la pròpia TVC amb un 20% i per Sogecable, amb un 80% de les accions. Sogecable, que forma part del grup Prisa, acaba de sortir d'una dura guerra amb altres competidors pel negoci de l'emissió de partits de futbol.

El conflicte entre el club i TV3 va sorgir fa dues temporades. El Barça va permetre llavors l'entrada de la televisió catalana al Camp Nou, en contra del criteri d'AVS, que explotava drets de futbol de pagament. Aquesta va deixar de pagar al club. La televisió catalana, encara que es va fer garant solidària de la quantitat que el Barça estimava que li adeudaba AVS, es va negar a pagar fins que hi hagués una sentència ferma.

La resolució del cas va condemnar a pagar els imports fixos de drets d'imatge del FC Barcelona corresponents als mesos de maig, juny, juliol i agost del 2008 i els variables de febrer, març, abril i maig del mateix any. El jutge va considerar en aquell moment "injustificat el rebuig" de TV3 a fer enfront de les garanties dinerarias que havia assumit respecte a AVS.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 JEWEL, Barcelona, 07/10/2009 - 19:55


Vinga, felicitem en Joan Oliver. Audiovisual Sports acaba de pagar el que devia i la Corop eximida de tot. L'Oliver és un crack. Caldria rectificar el titular.

#8 Lluís, Barcelona, 07/10/2009 - 18:40

Aquests són els patriotes catalans que li cobren 400 mil euros a la Selecció Catalana per jugar al Camp Nou, quan l'Athletic de Bilaba li ofereix gratis San Mamés a la Basca. Amb aquests serem independents, però l'endemà estarem arruïnats...

#7 julius, badalona, 07/10/2009 - 16:01

que nó baren perde el gudici els LLADRES de TVE-3 ,el que ba firmar l¡acor amb la cadena SOCIALISTA fou el gran subnormal de Mataró el JUAN MAJOR un altre SOCIOLISTO cuan era el presiden de TVE-3 dongs que paguin ,hi el E-NOTICIES nó sigueo sactaris SOCI

#6 Observador, Barcelona, 07/10/2009 - 14:44

AQUEST L'OLIVER......QUIN CRACK!!!! QUE EL VAGIN DEIXANT FER I DESFER; JA VEUREU COM ACABA EL BARÇA....IGUAL QUE TV3 QUAN VA MARXAR.

#5 ecs, ronda el KGB, 07/10/2009 - 14:38

Sempre fidel Oliver