Esports · 22 de Març de 2017. 12:49h.

Mor el primer president catalanista del Barça després del franquisme

Agustí Montal va impulsar el lema ‘més que un club’

Mor el primer president catalanista del Barça després del franquisme

Montal, amb Cruyff

El barcelonisme ha conegut aquest dimecres la desaparició d'Agustí Montal i Costa, el president que va fer possible l'arribada de Johan Cruyff al Barça l'any 1973. Montal, president de l'entitat blaugrana entre el 1969 i el 1977, ha mort a Barcelona a l'edat de 82 anys.

Provinent d'una família vinculada amb la indústria tèxtil, Montal va mamar el barcelonisme des de petit, ja que el seu pare, Agustí Montal i Galobardes, ja va ser president de l'entitat a finals dels anys 40.

Sota la seva presidència, en els últims anys de la dictadura franquista, el club va fer explícita la seva vocació catalanista i amb ell es va recuperar el català tant als butlletins del club com a la megafonia o als carnets de soci, i també la senyera a l'escut i el nom original del club.

També va impulsar un lema encara vigent: "Més que un club". Durant el seu mandat es van construir tant el Palau Blaugrana com el Palau de Gel i es va democratitzar l'entitat, donant lloc a les eleccions que va guanyar l'any 1978 Josep Lluís Núñez.

0 Comentaris

Publicitat