Publicitat
Esports · 28 de Juliol de 2009. 17:29h.

'Pelotazo' després del triplet

PSC, CiU i Esquerra accepten la requalificació del Miniestadi

'Pelotazo' després del triplet

Hereu, Trias i Potabella han tancat l'acord

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i els líders municipals de CiU i Esquerra, Xavier Trias i Jordi Portabella, han escenificat l'acord polític per requalificar urbanísticament el Miniestadi del Barça. El conveni entre l'Ajuntament i el club recull les principals demandes de l'oposició. Així, el 50% dels 1.600 pisos que es construiran seran de protecció oficial. La transformació urbanística es farà seguint els criteris d'un ecobarri. El Barça comprarà una finca a Montcada i Reixac, on es reubicarà el sòl esportiu que es perdrà al barri de les Corts. Iniciativa per Catalunya, soci de govern del PSC a Barcelona, el Partit Popular i els veïns asseguren que el consistori ha cedit davant els interessos del club i li ha concedit un tracte de favor.

Després de molts anys i controvèrsies, l'acord polític que permetrà la requalificació urbanística dels terrenys del Miniestadi ja és un fet, i s'ha escenificat a l'Ajuntament de Barcelona en un acte en què Hereu ha destacat que es tracta d'un acord sòlid i obert a tothom. La firma suposa el punt de partida d'un llarg procés de tramitació urbanística que arrencarà després de l'estiu.

L'acord entre les tres formacions polítiques recull, tal com demanava CiU, la cessió gratuïta de sòl destinat a habitatge protegit, que haurà de representar com a mínim el 50% dels pisos que hi hagi, cosa que també reclama ERC. A més, l'acord passa perquè es pacti el calendari dels equipaments amb la Generalitat i perquè s'elabori un pla de mobilitat i un de social per a les prostitutes que treballen al voltant del Camp Nou.

Amb la requalificació, als terrenys del Miniestadi s'hi podran construir més de 1.600 pisos, la meitat dels quals seran de protecció oficial. També hi ha previstos prop de 14.000 metres quadrats d'equipaments, un hotel i 8.000 metres quadrats d'oficines i comerços. A més, al voltant de l'estadi es guanyaran uns 30.000 metres quadrats de zona verda.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 José Tomás, Bcn, 29/07/2009 - 16:06

Aqui el gran pelotazo lo dá Laporta, ya lleva unos cuantos :
Henrique
Keirrison
Martin Cáceres
Terrenos Viladecans
y ahora el Mini y la Ciutat del Soci
Y viajando en aviones privados, organizando autohomenajes,regalando entradas finales, VISA a tope

#12 pep, L'H, 29/07/2009 - 15:55

Us adoneu ara com el Madrid i el Barça son exactament el mateix? tenen l'ajut de tot-hom, aixó adultera la competició!

#11 ferran, BCN, 29/07/2009 - 15:53

Confío en que els pallisses que no paraven quan els pelotazos del RM, ara mantinguin els mateixos criteris i critiquin clarament tot aquest mangoneo per inanciar fitxatges de bojos de 66 milions per un jugador,prou Florentinos i Laportas i mes esport

#10 perque manen tant, els presidents de futbol?, 29/07/2009 - 13:27

hipocresies les justes Guillem. On anirem a parar, fa una setmana el Sr. Laporta en públic parla de polítics mentiders i poc menys que fascinerosos i ara el home de palla a l Ajuntament singa el PELOTAZO de la decada. Quina barra

#9 Josep, Barcelona, 29/07/2009 - 11:56

El Barça regalarà més de la meitat del terrenys a l'Ajuntament i s'hi fan equipaments, zona verda, i pisos protegits... a on està el pelotazo? Si el barça guanyaria més diners venent-se els terrenys actuals tal com estan !