Publicitat
Esports · 3 de Novembre de 2016. 17:11h.

Perillen els Jocs del Mediterrani

El COE dubta que es puguin fer el 2017 pels problemes de finançament i els retards en les construccions

Perillen els Jocs del Mediterrani

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, amb la mascota dels Jocs

Els Jocs Mediterranis de Tarragona podrien no fer-se el 2017. Per primera vegada, el Comitè Olímpic Espanyol (COE) ha posat sobre la taula un possible ajornament de l’esdeveniment a causa dels retards en les construccions de les diverses instal·lacions i els problemes per obtenir tot el finançament necessari.

El president del COE, Alejandro Blanco, ha deixat la porta oberta a posposar l’esdeveniment, que en un principi s’hauria de celebrar entre el 30 de juny i el 9 de juliol de l’any vinent. Fins ara, aquesta possibilitat només era un rumor, però a partir d’avui ha agafat força a causa de les paraules de Blanco.

El mateix alcalde de Tarragona, i president del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha confirmat aquesta opció després de parlar amb el president del COE. Ballesteros ha afirmat que es buscarà “la millor solució en funció de l’escenari actual”, admetent que “a dia d’avui no hi ha les absolutes garanties de comptar amb el finançament necessari per cobrir el pressupost operatiu dels Jocs”.

Tot i això, Ballesteros ha reiterat el “compromís adquirit d’organitzar a Tarragona els Jocs Mediterranis”, sense precisar si aquests es podrien acabar fent el 2018. La decisió final es podria prendre aquest cap de setmana a l’assemblea que el comitè Organitzador dels Jocs ha de fer a Orà, Algèria.

Diferents grups de l’oposició a l’Ajuntament de Tarragona ja han reaccionat a la notícia. Des de CDC han lamentat que un ajornament suposaria un sobrecost important, mentre que C’s ha lamentat que aquest escenari deixaria en mal lloc el nom de Tarragona. La CUP, per la seva banda, ha enviat una carta al COE demanant que els Jocs no s’acabin fent a Tarragona, ja que creuen que suposaran una despesa excessiva.

La situació a menys de vuit mesos de l’inici dels Jocs és molt complicada.  L’estat segueix sense aportar prop de nou milions d’euros, uns recursos econòmics necessaris per a poder fer les obres del Centre Aquàtic o la reforma del Nou Estadi. Tampoc han començat encara algunes de les obres que paga la Diputació, com les de les subseus de Calafell i el Vendrell. Tot plegat fa que sigui gairebé una quimera tenir les instal·lacions a punt pel 30 de juny.    

El Rei en una visita a les obres

5 Comentaris

Publicitat
#5 Bocazas y sectario, Terrassa, 04/11/2016 - 08:36

" Tampoc han començat encara algunes de les obres que paga la Diputació, com les de les subseus de Calafell i el Vendrell." A ver si aprendes a ser objetico.

#4 Don Berrinche, Vilafant, 03/11/2016 - 20:12

Esto de los Juegos Mediterraneos es una tontería que solo aprovecha a los políticos de turno. A la gente no les interesa. Si no habrían los Juegos del Atlántico, los del Indico, los del Mar Negro, etc etc.

#3 Jax el boletaire, Vic , 03/11/2016 - 17:48

No tiene sentido hacer los Juegos, para utilizarlos politicamente. Mezclando politica con deporte. Si no hay responsabilidad no se hacen y punto y si no que los pague Pujol Mas y Junqueras.

#2 botifler1914, Sinitaca, 03/11/2016 - 17:47

Es lo bueno que tiene no tener gobierno, gracias PSC y compañia.

#1 FilRoig, Barcelona, 03/11/2016 - 17:24

Normal l'Estat no a aportat els diners compromesos tot i que l'Ajuntament de Tarragona s'ha endeutat molt més enllà del previst....

Diguem doncs que la influència del PP de Tarragona sobre el Ministeri d'Hisenda és tirant a nul·la...para este viaje Sr. Ballesteros....