Publicitat
Esports · 18 de Juny de 2018. 11:21h.

Polèmica per estelades al campionat d'Espanya de Seleccions d'hoquei sobre patins

Un jugador gallec retreu a un delegat de la Federació Catalana que "si no et sents espanyol, no jugues el campionat"

Polèmica per estelades al campionat d'Espanya de Seleccions d'hoquei sobre patins

Les seleccions catalanes Sub18 femenina i Sub16 masculina d'hoquei sobre patins han celebrat la victòria als Campionats d'Espanya de Seleccions amb estelades després d'imposar-se a Galícia i Madrid respectivament. El gest ha generat malestar i un jugador gallec d'hoquei sobre patins ha retret al delegat territorial de Barcelona de la Federació Catalana de Patinatge, Quim Pastor, que "si no et sents espanyol, no jugues un campionat d'Espanya, simplement et desvincules".


L'esportista ha afegit que "si el jugues, has de respectar les institucions públiques i a l'Estat, que és el que fa possible que la seva federació jugui, ja que és qui la paga" i demana que "no s'ha de barrejar esport i política".
Pastor li ha contestat que "si ho dius per la bandera catalana amb l'estrella, és reivindicativa i representa a l'Estat Català sense que això comporti la ruptura amb l'Estat espanyol". "Durant la II República Espanyola, la bandera espanyola tricolor i l'estelada, estaven juntes a Catalunya", ha dit.


El jugador li ha assenyalat aleshores que "entenc que sigui reivindicativa, però en l'àmbit privat -cadascú a casa seva-. El que no entenc és que s'utilitzin aquests esdeveniments esportius per a la "causa", que no ha de tacar a l'esport" i li ha recordat que "la creació de l'"estat" català comporta la ruptura de l'estat espanyol".

La Federació Catalana de Patinatge explica en la seva web que "els jugadors dels dos combinats catalans han volgut celebrar el títol amb banderes estelades, fet que l'organització ha volgut evitar i, durant l'entrega de premis, les ha fet retirar".


"No ha estat fins que s'han acabat els actes protocol·laris que les dues seleccions s'han pogut fotografiar amb les banderes i les copes de campions", subratlla la notícia, que remarca que la selecció catalana fa molts anys que celebra els seus èxits amb estelades, vesteix una samarreta on l'estelada és protagonista".

Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#17 José Javier, Barcelona, 20/06/2018 - 21:38

Pues tiene razón el delegado de la federación catalana. Durante la Segunda República en algunas sedes de ERC ondeavan juntas la bandera española oficial y la catalana con la estrella (no oficial). Ambas republicanas. Ojalá, como entonces, las banderas sirvieran para unir y no para dividir a la sociedad.

#16 Tirant, Bcn, 19/06/2018 - 14:15

En efecte, si fossin valents i coherents renunciarien a intervenir en campionats organitzats per la "nació opressora" de la qual es volen separar-...
Però són uns oportunistes, hipòcrites i pesseters sense vergonya ..

#15 Incrèdul, Stop sectes, 18/06/2018 - 20:30

Amb les esteladetes, aquest equip no és un digne representant de la Catalunya plural. Nomès es representa a si mateix i als que pensen com ells. Em dóna igual que hagi guanyat o perdut, no em sento identificat amb un col·lectiu que representa un territori des d'una visió esbiaxada i excloient. Que la patrocinin privadament.

#15.1 Jesús, Murcia, 19/06/2018 - 09:52

Es que un club de hockey, ni pretende representar, ni representa a Cataluña, sino, y por supuesto, a sí mismo, y a sus socios y seguidores. NO es la selección catalana de hockey. Es un club privado, no sé si S.A., pero privado, y festajan como quieren. A quien no le interese que se dé de baja como fan.

#15.2 Jesús, Murcia, 19/06/2018 - 09:55

Perdón, acabo de leer ahora que era la selección catalana, cuando leí la noticia en su momento, no sé por qué, pensé que era un campeonato de clubs. Una vez más, perdón por mi comentario, producto de una lectura rápida y apresurada.

#14 Ramon, Reus, 18/06/2018 - 17:49

El secretario general de la federación catalana de patinaje (de la republica catalana) ha borrado sus twits. Alguien sabe lo que cobra de la federación? Porque de profe de historia en un instituto del Prat le sale un sobresueldo. Ahora todos los jugadores independentistas a jugar con España. Todos, menos el único que no mira a camara avergonzado.

#12 JC, Barcelona, 18/06/2018 - 15:31

La estelada preside la foto junto a los trofeos. Así que las selecciones catalanas de hockey ya sabemos a qué tipo de catalanes representa y a cuáles no.
Que no jueguen portando el nombre de Cataluña, les abarca demasiado.