Esports · 10 d'Abril de 2017. 22:09h.

Puigdemont demana a l'olimpisme "ser escoltats"

El president explica a membres del COI que Catalunya "té la voluntat majoritària" de decidir el seu futur

Puigdemont demana a l'olimpisme "ser escoltats"

Puigdemont, amb representants del COI i el president del COE. (Foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que "avui Catalunya renova i referma el seu compromís amb l'olimpisme i el COI en un moment de la història en què també us demanem ser escoltats". Així s'ha pronunciat el president davant els membres de la Comissió de Solidaritat Olímpica del Comitè Olímpic Internacional que aquest vespre han assistit a la recepció que els ha ofert al Palau de la Generalitat. La Comissió es troba a la capital catalana per celebrar la seva reunió anual, coincidint amb el 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona.

El cap de l'Executiu ha destacat que, fa 25 anys, "tot el país es va involucrar amb una causa que valia la pena i ara ho està tornant a fer". "El nostre país té la voluntat majoritària de poder expressar democràtica, cívica i pacíficament quin volem que sigui el nostre futur polític", ha assegurat durant el seu discurs.

Puigdemont ha afegit que, si això es transforma en la voluntat de disposar d'una Catalunya amb Estat propi, "tindrà també la seva derivada en el moviment olímpic internacional". "Trucarem a la vostra porta per incorporar-nos amb veu pròpia a la família olímpica, una família que coneixem bé i que ens sentim nostra", ha dit.

El president ha destacat que els Jocs Olímpics de 1992 van significar "un impuls a la internacionalització de Barcelona i Catalunya i l'obertura definitiva del país al món". De portes endins, ha subratllat, els Jocs van deixar unes infraestructures esportives que encara avui estan en ple funcionament, una modernització de la ciutat de Barcelona i "el convenciment que la feina ben feta no té fronteres, que, com a país, podem arribar allà on ens proposem".

De portes enfora, també hi va haver un impacte de la feina feta a Catalunya, en la mesura en què "la manera catalana d'organitzar els Jocs és encara avui present en el moviment internacional olímpic, tant pel que fa a la metodologia com per al capital humà que els va fer possible".

Carles Puigdemont ha volgut remarcar el paper que van tenir els milers de voluntaris que "van ser clau per arribar a l'excel·lència" i ha agraït el treball dels esportistes i ha volgut fer una menció especial a Pere Miró, "un dels grans ambaixadors de Catalunya en el moviment internacional olímpic", a la figura del president Samaranch "que va contribuir a la modernització del moviment olímpic", i també al llavors alcalde Pasqual Maragall.

Finalment, ha agraït el paper del Comitè Olímpic Espanyol, amb qui, "des de sempre, hi ha una excel·lent relació, corresponsabilitat, lleialtat i treball en equip al servei de l'esport i de l'olimpisme a casa nostra".

10 Comentaris

Publicitat
#8 Mesetario, Meseta, 12/04/2017 - 08:42

El independentismo catalán lo tiene de p*ta madre para ser escuchado en el olimpismo y en todo el deporte mundial:
Que el Barca anuncie que se larga de la estado-españolense, y pasa a jugar en la recién creada liga catalana.
¡Portada segura en todo el mundo!
(Y una mieeeerda de tres pares de c*j*n

#8.1 Mesetario, Meseta, 12/04/2017 - 09:03

Vaya, mi última frase no ha salido entera:
(Y una mieeeerda de tres pares de cojons para el Barca)

Me refiero a jugar en la liga catalana y no en la estado-españolense.

#7 PQG , Metrópolis , 11/04/2017 - 11:41

Pues intente reformar la constitución y deje de llorar. Cualquier organismo internacional le dirá que intentar hacer valer la voluntad de casi 2 millones de catalanes ( minoría de población en Cataluña y España) vulnerando los derechos del resto de votantes del país, que son los que finalmente dic

#6 motxo, girona, 11/04/2017 - 08:31

Y ellos escuchan a los padres que quieren que sus hijos sean educados también en castellano?

#5 Alejandro, Barcelona, 11/04/2017 - 00:33

Mentira. No sois la mayoría. solo sois 1,8 millones. ¡¡ habéis hecho de la mentira una carrera profesional!!

#4 Carlos Gomez, no me jodas benito, 11/04/2017 - 00:18

"Puigdemont pide al olimpismo ser escuchados"

Ha provat amb al Verge dels Desamparats ?

Viu aqui al costat, ja esta jubilda, te poca feina i no li faria fastic a una feineta ben pagada com la de la la Carme o el Rufian.

I tambe fa miracles a la carta a preus convergents.