Publicitat
Esports · 18 d'Octubre de 2013. 10:12h.

Quan el català era "dialecte"

L'ajudant de Gerard López a la Selecció, Sergio González, afirmava que "és com l'asturià o el gallec, no és un idioma"

Quan el català era "dialecte"

Sergio González, amb el president de la FCF, Andreu Subies

L'ajudant de Gerard López a la Selecció catalana de futbol, Sergio González, va afirmar que el català "és un dialecte, no és un idioma". En una entrevista a Depor Sport l'any 2008, l'exjugador de l'Espanyol i el Deportivo, també va admetre que "no he parlat mai català".

Preguntat sobre quants idiomes parlava, va afirmar "bé, només el castellà". "El català tampoc?", se li va preguntar aleshores i ell va respondre: "sí, però el català és un dialecte, no és un idioma. Igual que el gallec. És com l'asturià. Això no són idiomes. Jo crec que són dialectes, no els considero idiomes. I l'anglès, tinc el del BUP".

Durant aquella entrevista també va expressar que "vaig amb la selecció catalana, em considero un català com tots i no he parlat mai català. Em sembla una falta de respecte que, encara que jo em sento genial aquí, parlés gallec i no parlés català. Però l'entenc bé".

La Federació Catalana de Futbol quan va oficialitzar el fitxatge de Gerard López com a nou seleccionador català també va anunciar que Sergio González, actual segon entrenador de l'Espanyol B, seria el seu ajudant.

"Sergio González també porta molts anys vinculat amb la Selecció i a principi d'any va ser homenatjat durant el partit de la Selecció Catalana contra Nigèria per haver estat el jugador en actiu que més vegades havia lluït la samarreta de la Selecció", exposava en el comunicat.

Publicitat
Publicitat

116 Comentaris

Publicitat
#67 Sansito, lima, 21/10/2013 - 12:39

Aquest noiet és analfabet, que no sap fer l'O amb un "canutu". Per això diu aquestes coses. Per tant, Gerard has de buscar-te un ajudant amb una mica de cara i ulls.

#66 nar, sant c, 20/10/2013 - 01:27

ja tardan a fer-lo fora

#65 Collins, Barcelona, 19/10/2013 - 17:23

Ens ha sortit tot un llicenciat en filologia romànica, en Sergio aquest. Pobret. Haurà acabat la ESO? Quin país d'analfabets, senyor.

#63 calu, livorno, 19/10/2013 - 12:40

El catalán un dialecto???
Juas, juas, juas
La incultura al poder.

#62 Emildo, Palou-Nord, 19/10/2013 - 11:29

Tiene razón, el catalán es un dialecto provenzal, que con el tiempo y el dinero nacionalista ha adquirido la categoría de idioma su variante barceloní. Que nadie se llame a engaños tampoco es un drama, ya que nadie elige a sus padres y tampoco su lengua,pero su gramatica tiene poco más de 100 años

#62.1 Collins, Barcelona, 19/10/2013 - 17:28

No saps res de filologia ni de lingüística: totes les llengües tenen una gramàtica. Que estigui i no escrita, depen de les circumstàncies polítiques. El català i el provençal -occità, més aviat-són llengues molt pròximes, però prou diferents. La primera gramàtica occitana va sortir el 1931.