Publicitat
Esports · 12 de Novembre de 2009. 22:14h.

Rosell apadrina un codi ètic blaugrana

El Consell Sènior s'encarrega de la seva elaboració

Rosell apadrina un codi ètic blaugrana

Sandro Rosell, en la reunió del Consell Sènior

L'exvicepresident esportiu del FC Barcelona, Sandro Rosell, ha apadrinat l'elaboració d'un codi ètic de l'entitat. El Consell Sènior blaugrana, una agrupació de filiació voluntària que acull els socis de l'entitat de més de 60 anys i amb més de 20 d'antiguitat al club, és l'encarregat de realitzar aquesta normativa del bon govern. Entre els membres del comitè executiu del consell figuren Ramon Pont, president del grup Borges; Joan Granados, exdirector general de la CCRTV i exsecretari general del FC Barcelona; i Jaume Rosell, pare de Sandro Rosell, president del Grup FAR i exgerent del FC Barcelona.

El candidat a les properes eleccions al FC Barcelona ha estat acompanyat per Josep Maria Bartomeu i Jordi Moix, exdirectius de la primera junta de Joan Laporta; i Toni Freixa, exassessor jurídic del club.

Pont ha assegurat que el codi ètic "està obert a tots els candidats" a les eleccions de 2010. La intenció del Consell Sènior és que el proper president del club incorpori als estatuts aquest codi, que "reguli, en l'àmbit material, quins criteris han d'inspirar l'acció de govern, des d'un punt de vista positiu, i quines conductes són contràries a aquests criteris, des d'un punt de vista negatiu, i, en l'àmbit formal, creï un òrgan de control, amb una determinada composició i atribucions, que d'una manera efectiva pugui prevenir i sancionar les accions de govern contràries a aquests criteris o expressament prohibides".

El Consell Sènior pretén que el nou equip de govern blaugrana actuï sota els criteris de "legalitat, honradesa i servei als socis, lleialtat al club, informació i transparència, participació, pluralisme i austeritat".

Entre les pràctiques expressament prohibides estarien contractar laboral o mercantilment parents, percebre comissions, protagonitzar fets o actuacions públiques i, àdhuc privades, que atemptin a la bona imatge i al prestigi del FC Barcelona o fer incórrer al club en despeses innecessàries.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 xa, cat, 13/11/2009 - 13:36

Rosell, un pijo de bcn que tot a la vida li ha somrigut. Te el somriure més fals que he vist mai. Sóc soci i no penso votar mai a favor seu.

#8 Lluis, Falset, 13/11/2009 - 12:21

Olé, Olé i Olé a la iniciativa. Sense conèixer encara aquest codi ja tinc clar que Laporta l'ha incomplert de principi a fi. Endavant Sandro.

#7 ernest, cat, 13/11/2009 - 11:22

i quan ens ensenyará el codi pijo ?

#6 Adso di Melk, terrassa, 13/11/2009 - 10:37

Ostres quins comentaris! Un diu que prefereix abans a Laporta però no diu per qué. Altre per les seves amistats.Estem imposant el pit i collons per davant de la gestió reconeguda mundialment. Després s'ofenen si els diuen provincians.

#5 Marc3, Barcelona, 13/11/2009 - 10:01

No sóc Laportista, però prefereixo el Laporta mil vegades abans que al Rosell.