Publicitat
Esports · 22 de Setembre de 2009. 17:55h.

Sala i Martín creu que el Madrid perd 100 milions l'any

El deute del club blanc és de 500 milions d'euros

Xavier Sala i Martín, catedràtic d'Economia i directiu del FC Barcelona, ha analitzat els números econòmics del Reial Madrid a preguntes de Jordi Basté, al programa El Món a Rac 1. Sala i Martín ha assegurat, sobre el deute de l'entitat blanca, que "he mirat el que ha dit la premsa. No em sembla ni bé ni malament. Crec que tenen un deute financer de 360 milions d'euros, que sumat al deute als altres clubs (traspassos de jugadors), diuen, jo no ho he vist, que el deute total és de 500 milions. Quan va venir el Florentino em sembla que tenia un deute de 300 milions, van fer la requalificació aquella famosa del córner de les dues torres, van aconseguir eixugar el deute, 300 milions, i després de tot això, després de molts anys de comprar i vendre jugadors, galàctics per aquí, galàctics per allà, ara tenen un deute addicional de 500 milions. Per tant, la suma total dels diners que perd el projecte galàctic és d'uns 800 milions en nou anys. Per tant el projecte galàctic perd uns 100 milions l'any. Aquesta és la conclusió que trec".

Sala i Martín ha afegit que aquest model no és viable només amb el negoci esportiu i que la capacitat del Madrid de sortir-se'n d'aquest forat econòmic podria venir per altres vies. "No és veritat això que tu compres grans estrelles i després renegocies els contractes i comences a guanyar calers; potser sí passi en el futur, però avui en dia això no ha passat. Amb el negoci esportiu sol això no ha funcionat. I la prova són els números que han presentat", ha manifestat el catedràtic d'economia de la Universitat de Colúmbia.

Com aconseguirà el Reial Madrid eixugar aquest nou deute? "Això dependrà de la seva capacitat de vendre més terrenys, d'aconseguir ajudes públiques o convertir el club en una societat anònima i que vingui un rus amb butxaques profundes i el compri. No ho sé què passarà, però en tot cas aquest model econòmic és deficitari", ha dit Sala i Martín.

Sala i Martín, en una imatge d'arxiu
Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 josep maria, girona, 23/09/2009 - 15:19

Em sembla que la majoria no ha entes res. Si el Madrid debia 300 M quan va arribar en Florentino, va vendre la ciutat esportiva per 300 i ara en deu 500, vol dir que en 8 anys ha gastat 800 M mes que els que ha ingressat (excepte ingressos no ordinaris)

#11 José Tomás, Bcn, 23/09/2009 - 11:19

Que un futuro candidato al premio Nobel de Economía confunda el concepto de deuda con el de pérdida para manipular a los que no sepan manejar los términos económicos,demuestra el nivel moral de este personajillo al que le quedan 3 días en el club.

#10 Arnau Estanyol, Sant Boi, 23/09/2009 - 08:05

No us preocupeu, el R. Madrid ja el pagarem els catalans, com els hi paguem tot lo demés.

#9 Fran, Llinars, 23/09/2009 - 01:54

ok,el Madrid perd el q sigui, pero quin nom t q el farsa volgui vendre el mini i part d la ciutat esportiva,apart d tenir q pagar un deute amb hisenda? cule$,cule$,cule$ no sou els idonis x obrir la boca, cacatues!

#8 jose manuel gonzalez, Madrid, 23/09/2009 - 01:12

No me quiero meter con este economista tan brillante, pero si la deuda de 300 millones era previa a Florentino ¿como la imputa al proyecto galáctico?. Las torres dejaron la cuenta a cero, y palmamos 500 kilos, pues está claro que ese es el deficit.