Publicitat
Esports · 18 de Febrer de 2014. 22:12h.

Sandro Rosell, exculpat al Brasil

La justícia brasilera l’ha absolt d’un procés civil obert per presumptes irregularitats en l’organització d’un partit

Sandro Rosell, exculpat al Brasil

Una imatge de l'expresident del FC Barcelona, Sandro Rosell

L’expresident del Futbol Club Barcelona, Sandro Rosell, ha estat exculpat per la justícia brasilera del procés civil obert arran de la celebració d’un partit el 2008 entre el Brasil i Portugal.

El jutge que porta el cas considera que l’empresa organitzadora del partit, Ailanto, que és propietat de Rosell, era l’única que tenia els drets de l’enfrontament esportiu entre les dues seleccions, tot apuntant que podria cobrar el preu que entenia adequat pel partit.

El preu del partit va ser de 9 milions de reals, llavors 3,5 milions d’euros, actualment 2,8. El procés que es va obrir va ser per presumpta corrupció en la contractació del partit, perquè, segons s’argumentava, no hauria complert amb els requisits necessaris de licitació pública.

Aquest cas, que va esquitxar l’expresident del Barça, arrenca el 2008 quan Rosell va crear l'empresa Ailanto per dur a terme la organització del partit amistós entre el Brasil i Portugal. La fiscalia brasilera va destapar el cas el 2009, ja que va considerar que l'empresa va ser creada ad hoc i amb ànim fraudulent.

Segons el ministeri públic, Ailanto es va beneficiar presumptament de manera il·legal d'un contracte sense licitació pública. La fiscalia va denunciar que el certificat tècnic per acreditar la vàlua d'Ailanto per organitzar el partit va ser emès per una altra empresa de Rosell, Bonus Sport Marketing, pocs dies abans del partit.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 angelito, barcelona, 19/02/2014 - 12:54

A la hora de lapidar a alguien, todo el mundo apedreando.. Si los jueces dicen que no hay nada, nadie se da por enterado.