Esports · 9 de Juliol de 2012. 13:47h.

SI demana la medalla d'or del Parlament per als catalans dels SkyGames

Per "reparar simbòlicament" els atletes que no la van rebre en competir per Catalunya

SI demana la medalla d'or del Parlament per als catalans dels SkyGames

Uriel Bertran

El secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Uriel Bertran, ha reclamat la Medalla d'Or del Parlament per a Jessed Hernàndez i Esther Hernández, atletes catalans d'alta muntanya que han participat als Sky Games que s'han celebrat aquests dies a la Ribagorça.

En aquests jocs el corredor Jessed Hernàndez ha guanyat la prova de la mitja marató (Sky Race) però s'ha quedat sense medalla d'or perquè corria amb la selecció catalana. La mateixa situació va patir l’Esther Hernández, l'esportista que va quedar segona a la categoria femenina de la prova de duatló, però no va poder pujar al podi perquè competia amb la selecció catalana.

Per tot això, Bertran ha defensat que “el Parlament ha de premiar amb la Medalla d'Or aquests esportistes per tal de reparar simbòlicament el greuge que han patit per competir amb Catalunya i mostrar la solidaritat i escalf per part dels representants del poble de Catalunya a la seva valentia i al seu gest de dignitat”.

Solidaritat ha demanat avui mateix per carta a Núria de Gispert, els membres de la Mesa i els representants dels grups aquesta demanda “que ha de simbolitzar el suport del Parlament al fet que les seleccions esportives catalanes puguin competir internacionalment en tots els esports i tots els nivells amb absoluta normalitat”.Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#12 Olga, Manresa, 10/07/2012 - 16:45

Molt ven fet Uriel endavant !!!!!!

#11 chornet, Reims, 09/07/2012 - 23:59

Yp les daría algún carguito vitalicio con dietas de 1000 euros semanales, a poder ser. Es la tradición catalanista. Paga la charnegada.

#10 Frank, Berga, 09/07/2012 - 22:23

No tengo el menor reparo a que le dieran esa medalla si de verdad han renunciados a participar bajo la federacion española , ahora bien a la atleta que gano la marathon que creo que es de Berga y participaba con España y luego para quedar bien saca la estelada yo le digo sed coherente en tu vida.

#9 Toni, BCN, 09/07/2012 - 19:50

Molt bé. Ja era hora. Nosaltres mai no negaríem les medalles als espanyols... Que ens deixin participar o almenys que es mulli el parlament. Felicitats SI!

#9.1 Frank, Berga, 09/07/2012 - 22:16

Vosotros no les negariais medallas a los españoles pero si que sois capaces de no querer que nuestros hijos puedan tener el castellano como otra lengua mas de Cataluña o con el cuento de la defensa de los animales prohiben solo las corridas de toros y no los correbou, hay que ser cinicos.

#8 Manel de Sant Antoni, SANT ANTONI (C0sta Brava), 09/07/2012 - 16:56

Totalment d'acord amb la iniciativa de SI.