Publicitat
Esports · 13 de Novembre de 2013. 13:32h.

"Teodoro Obiang no és un dictador"

El capità de Guinea Equatorial i jugador del Cornellà afirma que "fa coses molt bones"

El capità de Guinea Equatorial, Juvenal Edjogo-Owono Montalbán (Sabadell, 3 de abril de 1979), ha manifestat que el militar i polític Teodoro Obiang, president de facto del seu país des del cop d'estat del 1979, "no és un dictador". 

"Crec que la gent va a les urnes a votar-lo. Ningú no va amb una pistola al cap, la gent hi va, vota i la gent l'estima", ha assenyalat el jugador del Cornellà en una entrevista a Punto Pelota d'Intereconomía coincidint amb el partit que la selecció espanyola jugarà dissabte a Guinea.

Juvenal s'ha molestat per un vídeo del programa esportiu que denunciava les misèries del país i, en aquest sentit, ha dit que "si és una dictadura, què fa Espanya anant a jugar-hi?". "Si jo me'n vaig a Las 3000 Viviendas de Sevilla o al barri de La Mina de Barcelona, em poso amb la meva càmera i dic 'això és Espanya'; la gent fora d'Espanya què dirà?, ha preguntat.

El capità de la selecció guineana ha defensat que "hi ha moltes coses molt bones a Guinea i el president fa coses molt bones" i ha afegit que "la sanitat és gratuïta, l'educació és gratuïta, no hi ha cap guineà que no treballi si no vol".

IU, UPyD, PNB i ERC han demanat que el Govern espanyol faci un boicot institucional al partit amistós que el proper dissabte disputaran a Malabo les seleccions de futbol d'Espanya i de Guinea Equatorial per no avalar la dictadura de Teodoro Obiang.

L'Associació Pro Drets Humans d'Espanya (APDHE), per la seva banda, ha enviat una carta al president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Ángel María Villar, exigint la "suspensió immediata" de l'amistós que se celebrarà dissabte a Malabo entre les seleccions d'Espanya i de Guinea Equatorial per no legitimar un règim caracteritzat per la seva "menyspreu total" als drets humans i les autoritats cometen "crims aberrants" contra els seus ciutadans.

"Vostè i la resta de membres de la Reial Federació Espanyola de Futbol compartiran taula, estovalles i llotja amb un seguit d'autoritats que han comès i cometen crims aberrants contra els ciutadans guineans", denuncia la missiva dirigida al president de la RFEF.

Juvenal, durant l'entrevista
Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#5 Miquel, Mollet del Vallès, 13/11/2013 - 23:28

No siguem hipòcrites. Espanya fa quatre anys va participar als Jocs Olímpics de Pekín i no es va crear tant enrenou. Si us plau separem els polítics de l'esport.

#4 Jordi Tallaferro, Barcelona, 13/11/2013 - 19:31

Aquest personatge que no condemna la dictadura del seu país s'ha guanyat la repulsa i despreci dels que creiem en la democràcia. Jo també demano a la Selecció i als jugadors catalans de la selecció que es neguin a sortir a jugar a Malabo donant suport a la dictadura.

#3 Freedomfor9barris, Barcelona, 13/11/2013 - 18:30

Todo el mundo sabe lo que es Obiang... y que pongan a este chaval en el compromiso de tener que decir si el presidente de su país es un dictador o no, me parece vergonzoso!
Que fácil es hablar y criticar cuando uno no tiene que ir allí y sufrir las posibles represalias según lo que se diga!!!

#2 xaviacus, LH, 13/11/2013 - 13:59

Sembla de les CUP el Juvenal aquest (Chavez no es un dictador, Castro no es un dictador...)

#1 Xipolleig, Barcelona, 13/11/2013 - 13:47

Jo crec que a la Llotja l'haurien de presidir els amics de l'Obiang, Bono, Duran i Lleida i Albert Rivera, sense oblidar-nos de Federico Trillo per les seves excel.lents relacions quan era Ministro de Defensa.
Deu ser el model de democràcia que volen pels "negrets" de l' Àfrica.

#1.1 joan, barna, 13/11/2013 - 14:07

Jo crec que a Obiang li pega més gent que imposa llengües o censura notícies com el CONSELL AUDIOVISUAL DE CATALUNYA que decideix el que podem veure i el que no. En aquest sentit estarà acompanyat d' en Mas, Junqueras, Terribes...

#1.2 Espanya sempre al costat d ls dictadures genocides, Lleida, 13/11/2013 - 14:27

Així m'agrada Joan, mentres els espanyols feu cops d'estat, genocidis i dictadures i deixeu centenars de milers de morts a les cunetes, acuseu als catalans del gravísism delicte de tenir un consell audivisual!! uauu Ja has avisat a la Haya d'aquest flagrant crim contra els drets humans? Estàs malalt

#1.3 joan, barna, 13/11/2013 - 15:52

Perdona? cops d'estat? genocidis? estàs tronat! de veritat hi ha algú que pensi com tu? a quin món vius?
I si, em sembla una flagrant violació al pensament lliure el tema del CAC..