Publicitat
Esports · 12 de Febrer de 2009. 10:15h.

Un alt càrrec critica que el Barça "ens faci suportar Tele 5"

Alfred Bosch insta el club blaugrana a no perjudicar "Barçalunya"

Un alt càrrec critica que el Barça "ens faci suportar Tele 5"

Alfred Bosch, en una imateg d'arxiu

El director del Centre d'Estudis Contemporanis, Alfred Bosch, ha denunciat l'actitud del Barça i de TV3, en un article d'opinió a l'Avui que titula 'Barçalunya'. Sobre TV3 lamenta que "entristeix sentir la nostra amb aquest cant de l'enfadós, perquè el seu monopoli de la pastanaga parteix d'una anomalia històrica. No conec ningú honest que vulgui perpetuar el dèficit televisiu català, i trobo que usar la cantarella per cargolar en el regateig és, a més de lleig, perillós".

Sobre l'actitud  del Barça, Bosch expressa que "la piconadora blaugrana, embravida pel seu estat de gràcia, insinua que una cosa són els quartos i una altra les banderes. Sembla un discurs inapel·lable, però alerta. La Masia no hauria d'oblidar els himnes patriòtics només quan li convé. També a partir d'anomalies històriques, el món culer amaga bona part de la seva força en una melena de catalanitat, i si de la nit al dia li passem les estisores, segur que alguns poders s'esbravaran.

Bosch considera que "més enllà de persones i de marcadors passatgers, val a dir que allò que no tenia discussió en dictadura, ara és discutible. ¿És saludable que el Barça sigui punta de llança nacional i ambaixador planetari? No pot ser que, tot fent de torrefacte, actuï de fre a la normalitat del país? Qui explota qui?".

"A molts ens fa trempar que cada èxit blaugrana sigui una festa d'estelades, i que un gran triomf ens porti a les portes retòriques de la independència. Però la crua realitat és que el Barça juga a la Lliga espanyola, i que el seu repte més excitant no és ser el millor dels europeus, sinó derrotar, esclafar i humiliar el Reial Madrid", admet.

"¿Podem dir que el seu extrabonus d'identitat, condensat en gols, ens apropa a una nació més lliure? ¿I si el préstec d'energies pàtries només servís per omplir una vitrina i unes arques? No passa res, és lícit que un club s'aprofiti del seu patrimoni identitari, però d'aquí a fer-nos suportar les carallotades de Tele-5 hi ha un tros de dany, que acabarà per perjudicar la mateixa Barçalunya", conclou.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#25 Desvelado, Barcelona, 13/02/2009 - 11:19

L'Alfred Bosch és un irònic, sempre ho ha estat. I aquest article és més intel·ligent del que sembla: utilitza la demagògia culer com a boomerang en aquest afer. Ni més, ni menys.

#24 Pepito, BCN, 13/02/2009 - 00:43

Quim (BCN) t´equivoques, el Barça sí que és una ONG... per a Laporta i la seua colla, que estan acumulant fama, diners i viatges per tot el món. . . a costa de les butxaques dels socis. Qui els coneixia abans de ser al Barça ?

#23 torribera, bcn, 12/02/2009 - 21:16

les televisions públique que es dediquin a donar el parte, els avisos i les requisitories dels jutjats. Les privades amb els seus calers que es facin la competència i els ciutadans que vegin el que vulguin. Així tot es més barat.

#22 quim, bcn, 12/02/2009 - 19:24

Q l'Alfred Bosch primer demani a Tv3 q avali els 30 millons. EL Barça no és una ONG encara q porti Unicef a la samarreta

#21 Gerard, Basilea, 12/02/2009 - 17:03

A mi no m´han preguntat ....