Publicitat

Rosell ha canviat el tarannà institucional del club en una setmana

Un altre Barça

Sandro Rosell, el dia de les eleccions, en una imatge d'arxiu

En una setmana, Sandro Rosell ha deixat clar que la seva presidència no tindrà res a veure amb els set anys anteriors encapçalats per Joan Laporta. Les institucions han rebut amb els braços oberts aquest nou tarannà. Les visites a Montserrat i Extremadura han estat, en aquest sentit, una declaració d'intencions. També l'anunci de no fer declaracions fins al Nadal una vegada acabi amb alguns compromisos assumits anteriorment. O anunciar que la presidència d'honor de Johan Cruyff ha de ser aprovada per l'assemblea de compromisaris perquè Laporta es va empescar una figura honorífica que no existeix als estatuts.

Als primers actes oficials de Rosell al Palau de la Generalitat i a l'Ajuntament de Barcelona va quedar clar que les principals institucions polítiques catalanes beneixen el canvi.

El president José Montilla va aprofitar per marcar distàncies entre Rosell i el seu antecessor. "Celebro que el president Rosell digués en el seu discurs de presa de possessió que vol ser el president de tots els socis. I si em permeten la comparació, de la mateixa manera que penso que Catalunya és un país massa plural per ser només d'una força, el barcelonisme és un bé massa preuat també com per permetre's el luxe d'associar-lo en excés a determinats posicionaments extraesportius la qual cosa pot generar incomoditats i recels en una massa social formidable", va dir el president de la Generalitat.

El passat dilluns, en la seva visita al president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, el líder del PSOE extremeny no va amagar que la victòria de Rosell havia estat per a ell "una gran alegria". Segur que Fernández Vara no oblidava la seva enganxada telefònica amb Laporta, quan aquest li va dir fins a deu vegades "imbècil". I Rosell, malgrat que va desvincular el seu viatge amb aquest fet, ha tancat una ferida oberta entre el club i els barcelonistes espanyols.

Tampoc cal passar per alt la visita a l'abadia de Montserrat. El Barça de Laporta era un club decididament laic com ho demostra el fet de no oferir els títols a la patrona de Barcelona, tal i com es feia en anteriors etapes. Encara és aviat per saber si Rosell recuperarà aquesta tradició, però el fet de tenir a Jordi Cardoner, nét de Nicolau Casaus, com a vicepresident social, pot donar algunes pistes de les seves actuacions futures en aquesta matèria.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 gerard roger, bcn, 08/07/2010 - 15:08

Ja es nota. A tornar a dividir el club entre cruyfistes i anticruifistes com el Nuñez, ha fet demagogia amb els calés i ha anat a demanar perdó als extremenys, tot un presagi del nou estil.

#19 Josep, Barcelona, 08/07/2010 - 12:29

Ja comencem a enyorar en Laporta. La caça de bruixes que ha instarurat al Barça, la ven inventar als USA els anys 50. Jo novaig votar en Laporta pero el comportament talibá d'en Rossell el fa insoportable.

#18 MARC-SABATES.COM, REPUBLICA CATALANA DEL BARCA //*//, 08/07/2010 - 12:17

VISCA JOAN LAPORTA
VISCA BARCA DE CATALUNYA //*//
MARC-SABATES.COM
FC BARCELONA
CATALUNYA

#17 francesc, terrassa, 07/07/2010 - 20:28

En menys d'un any i si segueix fent el paperina espanyol, aquest Nuñito 2 ja tindrà la seva moció de censura.

#16 Víctor, BCN, 07/07/2010 - 20:01

Si el que es volia era un president al gust de Montilla, Hereu i tot el PSC, ja l'heu aconseguit. Ara a veure què guanya amb tant de tarannà i llepaculisme institucional.