Publicitat
Esports · 29 de Juliol de 2009. 17:59h.

Un 'pelotazo' poc rendible

La crisi immobiliària qüestiona l'acord sobre els terrenys del FC Barcelona

Un 'pelotazo' poc rendible

El Miniestadi del Barça

El pacte que permetrà requalificar els terrenys del barri barceloní de les Corts on es troba al Miniestadi del FC Barcelona, no sembla tenir en aquests moments les condicions necessàries per convertir-se en un acord rendible per a totes les parts, a conseqüència de la crisi immobiliària.

L'aspecte fonamental d'aquest pacte consisteix en la construcció d'uns 1.500 pisos a la zona afectada per la requalificació, si es fa el càlcul amb una mitjana de 90 metres quadrats per cada pis. El problema és que, almenys en aquests moments, el mercat immobiliari no pot assumir aquest projecte.

Segons un informe que aquest dimecres ha presentat la Cambra Oficial de Contractistes de Catalunya, la construcció tancarà l'any a Catalunya amb una caiguda de la producció del 20%. Amb aquest percentatge, es revisa a la baixa el pronòstic que va fer el març i que preveia una caiguda del 16% per a 2009.

La Cambra diu que aquesta correcció se centra en la producció de l'habitatge d'obra nova, ja que preveu que el seu descens passi del 36% al 45%. A més, constata que l'obra pública no compensarà la caiguda de l'habitatge i calcula que registrarà un retrocés del 10% a causa de la disminució de la contractació d'obra nova en 2008 i en el primer semestre del 2009

La Cambra de Contractistes ha destacat que l'habitatge d'obra nova es troba pràcticament "paralitzada". Les compravendes en els primers cinc mesos de l'any acumulen una caiguda del 44,5%, els habitatges acabats van caure un 40% fins al maig, i els iniciats es van reduir un 76%.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Toni, Barcelona, 30/07/2009 - 14:16

si si albert. Terrenys de propietat calificats com a equipaments. Si recalifiques, que ho vols per la cara bonica del laporta. au va xato, vota a CIU que no va moure un pas per la recalifacio.

#5 Albert, Barcelona, 30/07/2009 - 09:18

És la demostració que a Catalunya no es pot fer res....tens uns terrenys teus i surt tot deu a dir-te que has de fer amb ells. L'ajuntament es queda el 50% del terreny per la jeta i encara et diuen amb que gastar l'altre 50%. Les esquerres....ja se sap

#4 manel, barcelona, 29/07/2009 - 20:54

Entre que es fa el projecte, s\\\\\\\'atorguen els permisos i es construeix, passarà un mínim de tres o quatre anys. Just a punt per quan la situació torni a una situació bastant semblant a la que hi havi fa quatre o cinc anys. Juagada perfecte

#3 pepitogrillo, BCN, 29/07/2009 - 20:17

Vale, es un INTENTO de PELOTAZO que le ha salido mal a laporta como le salió mal la presentación de Ibrahimovic.

#2 Nuria, BCN, 29/07/2009 - 20:15

Nomes aquests,no, Swan. Tambe ho diuen els veins, i la Federacio d'Associacions de Veins de BCN, i,i.molts mes. Perque els terrenys requalificats per poder construir tenen mes valor...ja li treuran rendiment al seu moment. Es un pilotasso.