Publicitat
Esports · 18 de Desembre de 2009. 18:33h.

Via lliure a la inhabilitació de Laporta

El Suprem tomba el recurs del Barça i un TCE renovat haurà de decidir

Via lliure a la inhabilitació de Laporta

Laporta, a la Diada d'aquest any

Joan Laporta i els directius que anaven a la candidatura guanyadora a les eleccions de 2006 podrien ser inhabilitats per incompliment estatutari precisament en la convocatòria d'aquells comicis. El Tribunal Suprem ha decidit no admetre el recurs de casació interposat pel FC Barcelona contra la decisió de l'Audiència Provincial, la qual havia ratificat un fallo anterior en què obligava Laporta a convocar eleccions al 2006 quan ell pretenia fer-ho al 2007.

Amb la decisió del Suprem, qualsevol soci del Barça podria sol·licitar al Tribunal Català de l'Esport (TCE) que apliqués la sanció prevista en aquests casos per l'incompliment estatutari i que és la de la inhabilitació. Aquesta inhabilitació afectaria a Laporta, però també als directius que anaven en aquella llista, per la qual cosa Alfons Godall es quedaria fora de la cursa electoral, així com Jaume Ferrer, però aquest no seria el cas de Xavier Sala i Martin, qui es va incorporar posteriorment a la junta directiva.

El TCE està pendent que tres dels seus set membres siguin substituïts el proper mes de gener. Són els juristes nomenats pel Consell dels Col·legis d'Advocats de Catalunya Romà Gómez Ponti, president del TCE, Antoni Riba i Joan Maria Xiol.

Cas d'arribar la denúncia al Tribunal Català de l'Esport, la defensa de l'actual junta directiva es basaria en la manca de mala fe i en un informe de la Generalitat, signat per Carles Trullols, el qual assegurava que el club podia convocar les darreres eleccions al 2007. La justícia civil, però, va dir el contrari.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 Ricard, Barcelona, 20/12/2009 - 16:51

Es ridícul tot plegat, fa 40 anys que segueixo el Barça i mai he disfrutat tant co aquests anys, em sento amb deute amb el Sr. Laporta i la seva junta directiva per haver-me donat aquest Barça tant gran. Ah! i vull recalcar que no el vaig votar.

#23 Otger, BCN, 19/12/2009 - 16:08

osti tu el Rosell no es podra presentar!. Es una bona tactica

#22 Isaac, Mora, 19/12/2009 - 15:05

Inhabilitació sense pietat. Ja ni ha prou de dictadors que es creuen que estan per sobre de les lleis.

#21 Roger, Bcn, 19/12/2009 - 11:48

Si en Laporta hagues estat del PP com el Nuñez, no hagues tingut pas cap problema amb la "justicia" española... ni tindria TOTS els mitjans de comunicació en contra...

#20 Juan, BCN, 19/12/2009 - 11:30

Colonos? y pretende ser un insulto Maria y trucafort? Quizas en unas mentes cortitas y provincianas ... Aflojaros la barretina que el riego es importante para el cerebro.