Publicitat
Esports · 4 de Juny de 2022. 14:32h.

Volen Sarajevo, però no Aragó

El Govern veu "amb bons ulls" integrar Bòsnia i Hercegovina als Jocs d'Hivern

Volen Sarajevo, però no Aragó

El Govern es manté en la seva postura de presentar una candidatura pels Jocs Olimpics d'Hivern 2030. Malgrat les dificultats per arribar a un acord amb Aragó per una candidatura conjunta, l'Executiu català no es planteja posposar-la i obre la possibilitat de buscar una col·laboració amb països europeus.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha explicat aquest divendres a TV3 que preveuen acords amb altres estats, com França, Itàlia o Bòsnia i Hercegovina per fer-hi les competicions de salts i lliscament.

"No té sentit que a Catalunya féssim una estació de salt, o de lliscament, perquè són disciplines que aquí no hi ha tradició, no hi ha esportistes i no tindria sentit, però per a la resta de disciplines podríem tenir totes les categories", ha justificat.

De fet, la consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha visitat aquesta mateixa setmana Bòsnia i Hercegovina per signar un pla de treball entre Catalunya i Sarajevo durant els propers dos anys. En aquesta visita, Alsina ha afirmat que veu "amb bons ulls integrar Sarajevo a la candidatura".

La consellera d'Acció Exterior i Govern Obert ha justificat que "Catalunya ha tingut una relació olímpica històrica amb Sarajevo, que comença l'any 92". Així doncs, el Govern intenta ara pactar amb altres països, després de mesos sense entendre's amb Aragó.

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#35 Sarola, Castelldefels, 09/06/2022 - 07:22

Estem visquen en diricte el crepuscle de regim Nazi-Kumbayá de 1.980. ¡ Aixó s'ha de gaudir !.

#34 pepe, Andorra, 08/06/2022 - 10:43

aunque mas q presentar nada, lo q deben hacer en Aragon es no comprar nada hecho mas alla del clamor de Almacellas, q Aragon mas parece una parte del condado de Barcelona q no al reves, q es lo q deberia. Otra opcion es fusionar autonomias con un decreto ley de esos y poner sobre la DGA y la diputacion del general de Barcelona a ente por arriba.

#33 pepe, andorra, 08/06/2022 - 10:41

pues yo le propongo al señor ese q no acaba la autopista hacia Navarra ni por casualidad, q presente una propuesta juntamente con el valle de Aran y Andorra. Ahora mismo las pistas mas alla de Tremp, estan muy anticuadas, Aramon ha hecho ingentes inversiones mientras q los de mas alla del puente de montañana pretenden q se lo paguemos todos.

#31 Bona idea, Gallinertown, 06/06/2022 - 10:22

Hom podrà anar a esquiar pel matí a Masella (si hi ha un borral de neu) i havent dinat a fer un cafè amb xurros balcànics a Bosnia Herzegovina.

#30 joan, manresa, 05/06/2022 - 17:49

tinu) tambe ya Navacerrada..,cull....s,,ens agradi o no..,i si som de caps quadrats..,no es fa aquesta competició i no pase rés..tampoc ens podem presumir de tenir temporades de neu molt bones.,de dinals de semana i justets..,pro mai..,mai amb un dit de front portar els Jocs a Sarajevo-Bosnia-Herzegovina----.estem tots tocats del canvi clima ..