Publicitat
Esports · 23 de Març de 2010. 18:17h.

Xefs, per les seleccions catalanes

Ruscalleda, Adrià, Santamaria, Gaig i els germans Roca, a favor de l'oficialitat

Xefs, per les seleccions catalanes

Ruscalleda, en una imatge d'arxiu. (Foto: rotaryclubsantpol.org)

Els xefs Carme Ruscalleda, Ferran Adrià, Santi Santamaria, Carles Gaig i els germans Roca, posseïdors de tretze estrelles michelin, s'han posicionat a favor de l'oficialitat de les seleccions esportives catalanes en un reportatge de la revista Selecciona't.

Ruscalleda ha assegurat que "m'agradaria veure totes les seleccions catalanes reconegudes, penso que és lícit i totalment normal que estimis allà on has nascut i en un referèndum per la independència el sí té moltes possibilitats de guanyar".

El propietari de Can Fabes ha dit que "tenir seleccions catalanes és la cosa més normal del món, el que no és normal és no tenir-ne perquè som una nació normal i un país normal. Com totes les nacions amants de l'esport, Catalunya és una més i s'ho mereix. Els partits de Nadal són un apanyo, val més això que res perquè si més no es manté una mica la flama".

Per la seva banda, Gaig ha manifestat que "el ressò en l'àmbit  d'identitat i del país seria constant si tinguéssim seleccions reconegudes. En les nostres mans i constància està l'aconseguir-ho", mentre que els germans Roca han afirmat que "tenir seleccions reconegudes donaria sentit a una realitat de diferenciació basada en la pròpia identitat".

Adrià, per la seva part, va dir en una entrevista al setembre de 2007 al mateix mitjà que "defenso la llibertat dels qui volen seleccions catalanes: si hi ha gent que les vol, les hauria de poder tenir".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 ceba, Valencia, 24/03/2010 - 17:21

Endavant !!! El següent pas, treure fora de la lliga espanyola els equips catalans. Lliga pròpia ya !!! Supose que es lògic. No es pot jugar a una lliga d'un atre estat que no es el nostre.

#10 www.tot-catalunya.cat, cat, 24/03/2010 - 16:45

en Ferran Adrià no s'ha posicionat a favor de l'exercit espanyol??????

#9 pedro, manresa, 24/03/2010 - 07:39

ja sé on no hi aniré a sopar.

#8 Jordi, Sant Cugat, 24/03/2010 - 01:01

A aquells que acusen el sobiranisme de de ser el reflex de xirucaires i frikies: una prova més que el catalanisme guanya terreny i és transversal en tots els teixits de la societat: estudiants, jubilats, empresaris, funcionaris, artistes i ara cuiners!

#7 Un esportista català, Catalunya esportiva, 23/03/2010 - 23:02

Sense complexes!! Visquin els nostres cuiners i cuineres catalanes!! I visquin les nostres Seleccions Nacionals Catalanes!!!